Beschrijving
Nee, dit is niet de overbekende Spaanse worst die vaak gedroogd wordt verkocht. Mexicaanse chorizo wordt over het algemeen niet als worst gemaakt, maar als “los” gekruid gehakt, gemengd met een mengsel van verschillende aromatische pepers en specerijen. Het is een veelgebruikt ingrediënt in de Mexicaanse en Tex-Mex-keuken en is een makkelijke en snelle manier om snel een lekkere smaak toe te voegen aan je maaltijd. In Nederland is het bijna niet verkrijgbaar, maar nu kun je het supergemakkelijk zelf maken!
Meng gewoon de inhoud van dit zakje met 600gr rauw gehakt (varkensvlees is traditioneel, maar je kunt zelf kiezen welke soort vlees of vleesvervanger je gebruikt) en 2 eetlepels (rode wijn)azijn. Klaar!
Je kunt het nu bakken of bijvoorbeeld in porties invriezen, handig voor een snelle makkelijke maaltijd
Wat kun je allemaal doen met je zelfgemaakte chorizo? Gebruik het bijvoorbeeld als een topping voor soepen, nachos of gepofte aardappel, als een vulling voor taco’s of burritos, meng het met rijst en groente als vulling voor een gevulde paprika of bak het op met aardappeltjes (papas con chorizo) of roerei (chorizo con huevos). Kijk ook eens op onze receptenpagina voor leuke ideeën!